3 weken thuis door Corona

3 weken thuis door Corona

Hoog zwanger en sinds een week met verlof. Toen werd de nieuwe regeling aangekondigd, alle kinderen kunnen drie weken niet naar de scholen en kinderdagverblijven. Wat?! hoog zwanger en minimaal drie weken een peuter en kleuter 24/7 om je heen. Wat heb ik nog meer te wensen?

Wij hebben van onszelf niet zo veel structuur, maar weten dat het wel beter zou zijn. Ook hebben onze kindjes echt behoefte aan informatie en prikkeling. Wij gaan dus schooltje spelen de aankomende weken. Een vaste structuur, veel activiteiten, goede afwisseling tussen gezamenlijk en zelfstandig en hopelijk zijn de kindjes dan blij, en wij ook!

Waar kan je op letten bij tijdelijk ’thuis onderwijs’?

  • Veel buiten spelen, minimaal 1x per ochtend en 1x per middag.
  • Vast ritme aanhouden, dat geeft jou en de kinderen houvast
  • Ga niet alleen maar schoolse activiteiten aanbieden, gezelschapsspelletjes houdt ze ook bezig!
  • Is het nodig dat je echt niet gestoord wordt? Bespreek dit met de kindjes. Doe eerst iets samen, geef ze hierna een activiteit die ze zelf kunnen doen en zet een timer zodat ze weten wanneer je weer beschikbaar bent. Je kan het ook visueel maken door bijvoorbeeld een rood blaadje neer te leggen, een gekke hoed op te zetten of iets wat bij jullie past.
  • Samen koken is ook een hele leuke activiteit, wat wil je eten? Wat hebben we nodig? Hoe gaan we dit aanpakken?

Wil je ook je kinderen wat bezig houden? Ik heb een aantal van mijn gevonden werkbladen hier voor je geplaatst. Ook de dagritme kaarten en onze planner heb ik erbij gezet. Je kan hem direct gebruiken of aanpassen naar jullie eigen ritme en behoefte. Alles is van internet geplukt en de meeste staat ook de bron op het werkblad. Ik heb niets zelf gemaakt, allen verzameld.

Handige websites met materiaal:

Als je nog tips hebt voor ons, horen we het heel graag! Het geeft natuurlijk extra veel tijd voor quality time maar het vraagt ook wel flink wat inzet. Heel veel plezier en succes met deze uitdaging!

Mocht je via Bol.com ook nog nieuw materiaal of spelletjes willen kopen, kan je het dan via deze link doen? Je merkt er niets van, en ik krijg wat commissie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *