Time Timer

Time Timer

In huize Beun&vanBengel hebben we een heel leuk peuter meisje rondlopen van net 3. Danya is een heel intens meisje, met een hele sterke wil, een hele sterke beleving van emoties en een hele grote drang naar autonomie. Dit is deels een fase waar alle peuters doorheen moeten, bij Danya gaat het alleen nog even iets intenser en heftiger aan toe.

Deels heeft het voordelen, ze is heel zelfstandig, kan zelf haar kleren uitkiezen en aankleden. Haar eigen brood smeren en de tas inpakken om naar het kinderdagverblijf te gaan, ze begrijpt hoe een week in elkaar zit en daarmee is veel uit te leggen en kunnen we haar betrekken in de planning. Maar het heeft ook wat nadelen helaas.

Een groot probleem hier in huis is wanneer er iets moet gebeuren, en dat gebeurd natuurlijk een aantal keer per dag. En dan gaat het vooral om het tijd element. Danya heeft heel veel moeite met tijdsdruk die wij opleggen, ze gaat op slot en raakt in paniek. Maarja, Rivka moet toch op tijd van school gehaald worden en papa en mama moeten ook op een bepaalde tijd werken en een uur over het ontbijt doen is ook niet altijd handig. Toen was daar de oplossing!

We hebben de tijd visueel gemaakt met behulp van een Time Timer. Nu bepalen wij hoeveel tijd er is, en Danya bepaald wat ze met deze tijd doet. Het werkt als een trein! Beide kinderen vragen steeds om de timer en zijn heel blij met deze nieuwe zelfstandigheid.

We hebben hem eerst gebruikt als een app op de telefoon. Maar dan zit je nog vaker dan je wil met een mobiel aan tafel. Waarop we een officiële Time Timer wilden kopen. Maar Beun&vanBengel gingen eerst proberen het zelf te maken natuurlijk! Op het blog van Juf Shanna kwam ik een mooie handleiding tegen. Dit projectje zou enkele euro’s kosten en ook minder dan een uurtje werk zijn. Voor de handleiding verwijs ik je door naar het blog van juf Shanna, het staat daar heel duidelijk met veel foto’s en het is zonde om dat nogmaals te beschrijven.

Wij en de kindjes zijn er super blij mee en hij wordt dagelijks gebruikt de afgelopen drie weken. Wij zijn er wel achter gekomen dat deze versie een stuk minder stevig en betrouwbaar is dan de echt Time Timer. Het is een heel fijn klokje om af en toe te gebruiken maar hij blijft ook weleens op de laatste paar minuten steken. Daarnaast geeft hij ook geen alarm als de tijd om is. We zijn gek op dingen zelf maken maar gaan toch sparen voor een echte Time Timer! Zelf beunen is heel leuk, maar soms geldt “schoenmaker blijf bij je leest”.

Daarover gesproken, heb je wel eens zelf schoenen gemaakt? Dat lijkt mij zo leuk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *