Mini cruise naar New Castle met DFDS

Mini cruise naar New Castle met DFDS

Voordat kindje drie haar entree maakt deze lente wilden Beun en vanBengel graag nog eens met z’n tweetjes weg. Danya en Rivka zijn oud genoeg om een paar nachtjes te kunnen logeren en hier veel plezier aan te beleven, er is nog geen borstvoeding en ik was pas 6 maanden zwanger waardoor ik nog een beetje mobiel was (en Uber hielp ook een handje).

Vliegen is voor ons nog geen harde No-go maar als het te voorkomen is doen we dat graag. Al jaren zie ik reclames langskomen van een mini-cruise naar Londen, New Castle en andere plaatsen in Engeland. Zo verschrikkelijk dat het leuk wordt! Althans dat hoopten wij 🙂 Dus we hebben geboekt. Waarom New Castle? Gewoon omdat het kan en wij de vaartijden het prettigst vonden. Naar Londen vertrek je rond 21:00 en kom je rond 7:00 al aan. We bleven liever iets langer aan boord.

In januari zijn wij voor onze 4-daagse cruise vertrokken van Ijmuiden naar New Castle. Dat betekent twee nachtjes op de boot en één in New Castle. We zijn met eigen vervoer naar de DFDS terminal gegaan, het is niet zo fijn voor bewoners maar in de wijk is gemakkelijk gratis te parkeren tijdens laag seizoen. Ook direct voor de terminal is een onverhard stuk waar je mag parkeren. In New Castle kan je voor 5,- pp de bus naar het centrum nemen. Wij verbleven in HolidayInn City centre, een prima overnachting met een simpel ontbijt buffet en een prima locatie. Niets bijzonders, wel oke en de beste deal die wij konden vinden.

Toen waren we in New Castle, en dan? Wij vinden het heel erg leuk om marktjes te bekijken en tweedehands winkels af te lopen. New Castle heeft een leuke overdekte markt, de Grainger Market. Het is in het centrum en heerlijke struinen. Alles is er te vinden, veel verse groenten en fruit tegen hele lage prijzen (je moet het wel die dag consumeren!), wat eet tentjes en nog diverse kleine zelfstandigen met oa sieraden, schoenen en huisraad. We hebben heerlijk in zo’n eet tentje gezeten, de meest smerige koffie ooit gedronken in de maat van een soepkom en Georgies zitten bekijken. Best bijzonder volk, en niet te verstaan!

Waar New Castle echt in uitblinkt zijn de tweedehands kleding winkels! Wat een verademing! Alles hangt soort bij soort en ook nog eens op maat, en dan betaal je €4,- voor een broek en €2,50 voor een shirt. Hieronder zal ik een paar adresje opsommen:

Sense- 50 Grainger street

Marie Curie- 55 Grainger street (tegenover Sense)

Cancer Research UK – 61 Grainger street (drie deuren naast Marie Curie)

Buy the bag- 76-80 Clayton Street (niet gesorteerd, alles in bakken)

Red Cross- 19 Nun Street (deze is flink duurder)

British Heart Foundation- 69 Clayton street

The Salvation Army Charity Shop- 70 Clayton street

Om de dichtheid van charity shops nog maar eens te benadrukken, als je al deze winkels afloopt in bovenstaande volgorde, loop je 550meter! De grote hoeveelheid charity shops is niet voor niets, er is best veel armoede. Op straat zie je veel jonge dakloze, dit heb ik in weinig westerse landen in deze getale gezien.

The Stand

’s Avonds zijn we naar The Stand geweest, een grote comedy club, met hoe verrassend, een stand-up comedy programma. Zoals ik eerder al schreef zijn de Georgies niet te verstaan, dat bedachten wij pas nadat we tickets hadden gekocht.. We hadden geluk, deze avond waren 4 van de 5 geen locals en hebben we het grootste deel dus gewoon mee kunnen lachen. De volgende ochtend nog wat toeristische plekjes bezocht zoals the New Castle en de zeven bruggen.

Twee van de zeven bruggen en the New Castle with a United Jack

Maar bij een beschrijving van deze mini-cruise kunnen we natuurlijk de boot niet vergeten! Heen en terug hadden wij een ander schip. Heen de King of Seayways en terug de Princess. Wij vonden de King duidelijk leuker, hij is een maatje groter en had een observatie deck waar je lekker kan zitten en vooruit kan kijken met wat informatie over verschillende walvis en dolfijnen soorten. We hebben niets gezien maar het was wel leuk! Ook is de kinderafdeling wat uitgebreider. Het diner buffet aan boord waren we niet zo enthousiast over, de voorafjes en toetjes waren best lekker maar de hoofdgerechten is echt gaarkeuken materiaal. De bingo moet een grote hit zijn onder de Engelse hoorden we in de comedy club, die hebben we vermeden!

Al met al hebben wij een super leuke mini vakantie gehad! Echt even in het buitenland, momenteel zelfs buiten de EU, neem je je paspoort mee! Maar 1x op zo’n mini-cruise is voor ons wel voldoende. Wel weer iets van de bucketlist af en er uit geweest met z’n tweetjes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *